Assalamualaikum....2017

Alhamdulillah......2017 masih bernyawa...setahun sekali update..kahkah

Mungkin lepas ni blog ni jadi travelog or lebih kepada catatan pengalaman perjalanan gua,dan tidak terlalu details mengenai budget dan itinerary,maklumla kutu,main sebat je ape yang ada...insyaallah kalo gua rajin gua try update first travelog gua.


Nota kaki:2017 gua masih kutu berahak...

Selamat tinggal 2015

Pergh..aku punye blog ni setahun sekali baru updated. aku pon tak tahu nak tulis apa kot.mungkin aku dah keluar dari fasa questioning atau mempersoalkan.Kerana di fasa questioning banyak soalan dan ketidakpuashatian akan timbul dalam diri.Kita akan mempersoalkan segala perkara dari sebesar-besar masalah sampai sekecil benda.Itu dan ini......Sekarang ni apa yang aku tahu semua benda yang terjadi dan wujud dalam dunia ini adalah bersebab.. ye bersebab...Segala sebab adalah berdasarkan interpretasi dari diri sendiri.Ko positif,segala nya jadi positif..kalo ko negatif...selamanya ko jadi rebel, degil dan tiada arah tujuan.

P/s:Selamat tahun baru kalendar yunani..hahaa

Assalamualaikum..hujung tahun depan kalo aku tak di liang lahad insyaallah aku
akan updated lagi blog ni.


XbudaknakalX

Hari ini genap 7 tahun blog XbudaknakalX bernyawa...Moga ia terus bernyawa.Insyaallah..Kalaulah blog gua ini seorang manusia sudah tentu ia baru belajar-belajar membeli makanan di Kantin sekolah rendah.

P/s:Selama 7 tahun,tidak banyak perubahan yang berlagu pada blog serta tuan punya blog.Masih Rock and Rock seperti dulu dan masih teruna suci tang tang.........

28 Gerhana

Masih lagi gerhana,masih lagi ditakuk lama,dari saat ke Tahun,Masih lagi gagalist,Masih lagi bermimpi-mimpi.
Bukan bulan purnama yang gua idamkan,cukuplah sekadar cahaya kelam buat menyuluh gua ke pangkal jalan,Bukan Kekayaan seperti Sulaiman yang gua dambakan,Cukuplah sekadar dapat berbelanja menampung kehidupan dikala hujan dan panas.28 Masih lagi gerhana. Masih lagi berdebu menunggu reput.

P/s:Percaya dan berpegang teguh pada janji-janji dan kata-kata NYA,moga selamat perjalanan kamu di dunia dan akhirat.

SigemukHinadina

2014 gua harap bukan lagi tahun gagalist gua, gua ingin menjalankan kehidupan yang serius.Seserius Ibrahim Ali dengan semangat kemelayuan perkasanya ataupun paling kurang seserius Wak doyok ketika sesi photography untuk update kat instagram.Gua pon dah terasa nak berumah tangga tahun ini, apa pulak kata orang kan,muka hensem badan sasa tapi umur dah dekat 30 tak kahwin-kahwin...phuuiii..

P/s:Pasal yang serius tu gua tipu jek kot.huhuhu..Tapi pasal kahwin tu gua serius.Insyaallah ada rezeki dan panjang jodoh gua dengan dia,gua kahwin...;p

Duniawi

Mereka sedang sibuk bercerita, cerita tentang ceritera duniawi.

P/s:Hendak gua kaki kan saja mereka,tapi apakan daya melangkah setapak pon gua tak larat.

Duakosongempatbelas

Mohon maaf jika selama ini penantian lu seperti sia-sia,
Gua masih belum layak digelar lelaki sejati.

P/s:Gua bukan mahu mencari sempurna,gua masih mencari jalan untuk gua memimpin lu.

Pages